ΝΕΑ

ΔΙΕΘΝΗ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ 2016

Γυναίκες επιστήμονες στην πρώτη γραμμή

Τα Βραβεία L’Oréal-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη αναγνωρίζουν πέντε εξαιρετικές ερευνήτριες, ευφυείς γυναίκες, μία από καθεμία από τις ακόλουθες περιοχές: Αφρική και Αραβικές Χώρες, Ασία-Ειρηνικός, Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Βόρεια Αμερική. Οι φετινές Βραβευμένες δείχνουν για άλλη μία φορά την επιστημονική αριστεία των γυναικών και τη δυνατότητά τους να οδηγούν την παγκόσμια κοινότητα σε θετικές, παραγωγικές κατευθύνσεις.
Επιστήμονες από όλο τον κόσμο καλούνται να προτείνουν τις υποψήφιες, και μια διεθνής ανεξάρτητη κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες κάνει την τελική επιλογή.
Για τα φετινά βραβεία, επικεφαλής της επιτροπής κρίσης ήταν μια πρώην Βραβευμένη και Νομπελίστρια, η καθηγήτρια Elizabeth H. Blackburn. Η έρευνά της για τα τελομερή, τα ‘καλύμματα’ στο άκρο των χρωμοσωμάτων που προστατεύουν το DNA, άλλαξε μια για πάντα την κατανόηση της γήρανσης και του καρκίνου. Η επιτροπή αναγνώρισε την επιμονή, τη δημιουργικότητα και την ευφυΐα των 5 διακεκριμένων γυναικών επιστημόνων που αξιοποιούν την επιστήμη τους για να αλλάξουν τον κόσμο.

Επιστροφή στα Νέα